вторник, 18 юни 2013 г.

Защо протестира един социалист

Никога не съм криел левите си убеждения. Смятам се за социалист, защото вярвам в колективната отговорност, която като общество носим за всички членове на същото това общество, които са изтеглили късата сламка - болните, родените в семейства с по-малко възможности, каръците, изгубили работата си заради проблеми в конкретен бранш и т.н.
Теоретично би трябвало да се радвам че в момента властта е в ръцете на коалиция, съдържаща една по дефиниция лява и една лявоцентристка партия. Същевременно протестът е насочен срещу именно тази коалиция, и по-голямата част от протестиращите недвусмислено се самообявяват като привърженици на десни партии. Логиката говори, че аз нямам място на този протест. Аз обаче съм там. И няма да се откажа докато това правителство не бъде свалено.
Разбира се тук идва момента да отговоря на въпроса, който поставих още в заглавието. Причината е проста - БСП не е лява партия и не е била такава поне откакто Сергей Станишев е начело. Самият той е отявлен лъжец, което е лесно доказуемо - нееднократно той е заявявал пред представители на медиите, че по времето, когато беше премиер не е имало спиране на финансиране по европейски програми. Ето пример за такова изказване: http://www.dnevnik.bg/izbori2013/2013/03/20/2026222_bsp_pri_nas_niamashe_spreni_evrofondove_a_zaradi_gerb/
Същевременно ето и доказателството за тази негова нагла лъжа: http://bnt.bg/bg/news/view/786/sergej_stanishev_za_sprenite_sredstva_po_far
Друг пример са настоящите опити за манипулация на закона, само и само да може да бъде запазено депутатското място на Делян Пеевски - с опитите противоконституционно да бъде отменено назначението му, парламентарните групи на БСП и ДПС категорично доказват, че в името на целите си са готови да потъпчат всеки закон. Как мога да имам доверие на политици, които не признават върховенството на закона? Които си позволяват да лъжат най-нагло избирателите си (то е ясно, че всички лъжат, но техните лъжи се доказват с минута ровене из Гугъл - което говори, че са или безмерно нагли, или отчайващо некадърни)?
Именно затова не БСП не само изгуби моя глас, а си спечели враг в мое лице. Затова протестирам. И затова на неизбежните предсрочни избори няма да им дам гласа си.

Няма коментари:

Публикуване на коментар